Monday, June 25, 2012

ABC ACAI BERRY HARGA BORONG



Pati Acai Berry

Buah Acai adalah buah nombor 1 dalam kategori 'Superfruit'. Hal ini terbukti apabila kajian menunjukkan ia kaya dengan lemak, protein, kalsium, asid amino, vitamin dan anthocyanin. Fleksibiliti dari Acai Berry ini membuatkan ia menjadi buah pilihan terkini.

Tinggi Tahap Antioksidan –

Antioksidan yang terkandung dalam Acai berry adalah 10 kali ganda dari buah anggur dan dua kali ganda dari Blueberry. Antioksidan membantu mempercepatkan pembahagian sel, mengurangkan kedutan dan memelihara kulit.

Kaya Dengan Lemak Yang Sehat –

Acai berry kaya dengan asid lemak esensial yang dapat membantu untuk mengawal kolesterol LDL yang tidak diperlukan dan menjaga HDL kolesterol yang diperlukan dalam tubuh kita.

Kaya Antioksidan –

Antioksidan amat diperlukan sebagai sebatian untuk menetapkan kolesterol, akhirnya mampu membantu mencegah penyakit jantung.

Sumber Terbaik untuk Asid Amino dan Protein –

Para saintis telah menemui dan mengenal pasti bahawa ada lebih dari 19 jenis asid amino dalam diet Acai berry dan ia mempunyai lebih dari 8gram protein per 100gram produk.

Excellent Sumber Vitamin dan Mineral -

Vitamin dan mineral yang telah dijumpai dalam buah Acai berry termasuk Vitamin A, B1, B2, B3, C, E, kalsium, kalium, magnesium, zink.

Sistem Pencernaan Lebih Sihat –

Acai berry yang kaya dengan serat makanan dapat membantu mengurangkan kolesterol dalam darah dan meningkatkan sistem pencernaan.


HARGA :

1 KOTAK (30 kapsul) = RM60.00 sekotak
3 KOTAK (30 kapsul) = RM55.00 sekotak

*atas dari 10 KOTAK, sms to 019-427 9435 untuk harga borong
*harga termasuk poslaju ke Semenajung Msia.

untuk order, SMS to 019-427 9435 dengan kata kunci "Acai Berri"

TESTIMONIAL PENGGUNA ACAI BERRY KELUARAN KAMI

PENAT KETIKA MENGANDUNG & WAJAH KUSAM

"Alhamdulillah, saya sendiri telah mula mengamalkan Acai Berry dan sudah masuk kotak yg ke-2. Jadi, setakat ini berlaku 2 perubahan ketara pada diri saya iaitu sentiasa rasa bertenaga walaupun tengah mengandung (6 bulan) dan suami mula puji muka saya nampak lebih segar mungkin kerana mendapat kualiti tidur yg baik."

- Pn. Syakirah, Stokis Parlimen Selayang -

SEMBELIT

"Perubahan yang saya rasa ialah saya mudah membuang air besar. Dulu sekali sehari. Sekarang 2-3 kali sehari. Apa yang bagusnya, saya tidak berasa sakit perut."

- Hj. Damanhuri, Bangi -

BERTENAGA

"Saya sudah masuk amalan kotak yang kedua. Saya mula rasa bertenaga. Pembuangan air besar semakin lawas. Tiada lagi sembelit. Tak perlu termenung lama lagi dalam tandas"

- Anas Rahman, Maju Junction -

TERUS AMALKAN

"Saya baru habis sekotak dan akan meneruskannya dengan kotak kedua. Setakat ini masih belum ada perubahan ketara tapi saya yakin tentang khasiat Acai Berry ini. Ia sudah maklum sebagai makanan kesihatan yang disarankan. Lagi pun tidak adil untuk menghukum produk ni, saya dah makan macam-macam selama 60 tahun..takkan 5 hari boleh 'setel' kot. Apa yang pasti, saya akan terus amalkan, insyaAllah berkesan untuk badan saya."

- Hjh. Hamidah, Muar -

MURAH

"Saya dah lama diperkenalkan kawan-kawan dengan produk berasaskan Acai Berry ni. Memang menakjubkan dari segi khasiatnya untuk kesihatan. Tak dinafikan. Lebih-lebih lagi orang tua macam saya ni (64 tahun). Cuma harganya beratus jugak. Jadi bila tengok iklan Acai Berry ni. Saya tertarik. Memang lama dah nak mencuba. Jadi dengan harga dia RM55.00 sekotak ni..saya mampu la beli

-Hj. Nazir Shah, Kuala Kangsar -

ANGIN & SAKIT SARAF

"Ibu saya berumur 61 tahun. Beliau mengidap darah tinggi serta sakit saraf di bahagian tulang belakang sejak 15 tahun yang lalu. Pernafasan juga kurang stabil disamping mengalami masalah angin dalam badan menyebabkan ibu saya tidak boleh berdiri lama. Selain mengambil ubat dari doktor, beliau juga berubat secara tradisional. Namun keadaannya tiada apa-apa perubahan cuma tekanan darahnya agak stabil dengan pengambilan ubat doktor. Sejak mengamalkan Acai Berry awal Jun 2011, perubahan kesihatannya agak ketara. Nafasnya semakin baik dan sakit saraf belakangnya semakin berkurangan. Kini beliau sudah menghabiskan tujuh botol dengan setiap dua hari pengambilan. Beliau kini boleh berdiri lama serta angin berkurangan dalam badan. Alhamdulillah!"

- Ust. Fakhri Affandi, Kuala Kedah -

MEMANDU TANPA CERMIN MATA

"Tanpa sedar saya memandu kereta tanpa cermin mata. Kalau sebelum ini saya silau ketika memandu dan WAJIB memakai cermin mata. Alhamdulillah, semuanya selepas mengamalkan 2 kotak Acai Berry. Menakjubkan. Syukur! Penglihatan saya semakin baik."

- En. Kamal al-Marbawi, Taman Pelangi Semenyih -

KANSER

"Seorang pesakit kanser kelenjar di bahagian rahang di Jitra telah mengambil 2 kotak Acai Berry dan ulang lagi 2 kotak. Beliau mengatakan lidahnya dah berfungsi seperti biasa di mana beliau dah boleh makan dan merasai makanan semula. Alhamdulillah! saya merasa syukur dapat membantu insan spt ini"

- Ust Zahir, Stokis Pulau Pinang -

KUALITI SEKS

"Sejak setahun kebelakangan ini, saya tidak lagi mengalami ereksi setiap kali bangun pagi. Setelah disyorkan, saya mencuba 2 kotak. Ketika mencuba kotak pertama, saya berasa badan lebih bertenaga. Tidak mudah letih ketika bekerja. Untuk kotak kedua, saya mula merasakan kelakian saya kembali pulih. 'Dia'bangun sebelum tuannya bangun.

-Halimi, Sepang -

PULIH KECEDERAAN TULANG PINGGANG

"Hari-hari saya sebat (mencuba Acai Berry). Sakit pinggang dan kebas badan semakin berkurangan. Buang air besar pun best.. buang air kecil pun puas!" sambungnya lagi, "Dulu saya cedera kita bermain ragbi untuk universiti (ketika belajar), tulang belakang saya dibahagian pinggang terdapat keretakan kecil. Bagaimanapun keretakkan tersebut membuatkan saya tidak boleh berdiri terlalu lama. Kini, selaku penceramah takaful ING, saya perlu berdiri lama. Namun hanya sekitar 2 jam sahaja saya mampu. Setelah mengamalkan Acai Berry sebanyak 2 kotak, saya sudah boleh berdiri dan memberikan ceramah lebih lama.. saya sendiri tidak perasan sehinggalah saya ditegur oleh pelatih-pelatih takaful saya..Alhamdulillah!"

-Chor Sayong, Bdr. Sri Putra -

PENGLIHATAN LEBIH JELAS

"Mulanya saya mencari produk untuk kesihatan mata. Alhamdulillah terjumpa iklan Acai Berry di Harakah, bermakna jumpa produk dan peluang perniagaan. Setelah mengambili 2 kotak, penglihatan saya bertambah baik. Saya boleh membaca kembali huruf yang kecil di jam tangan pada usia setengah abad, Alhamdulillah. Antara pengalaman yang saya lalui semasa mengambil Acai Berry ini adalah, mata pedih dan berair pada hari 4, 5 dan ke 6 dan beransur kembali kepada biasa. Pada pandangan saya, mata antara pancaindera yang perlu jagaan rapi dan perlu kita kawal penggunaannya dan kerehatannya. InsyaAllah!

-Razali Salleh , Rasah, Negeri Sembilan -

SENDI KAKI BERTAMBAH PULIH

"Saya cuma nak beri feedback tentang Acai Berry. Memang ada positive reaction. Sebelum ni, masa solat, memang tak boleh duduk antara 2 sujud & duduk tasyahud. Sakit! Memang terpaksa solat duduk atas kerusi. Alhamdulillah, Sekarang dah boleh duduk, walaupun lutut masih sakit lagi. Tapi tak teruk sangat. Jalan pun kurang sakit. Itu baru minum 5 botol! Ia membantu dgn supplement lain spt vitamin B12, calcium & glucosamine yg sebelum ni kurang perubahan drastik. Semua dgn izin Allah. Kalau 20 botol, dah boleh risk walk sepert dulu, confirm saya jadi stokis mobile. InsyaALLAH. Terima kasih.

- Pn. Rashidah, Bangsar -

KOLESTROL TINGGI DALAM DARAH

"Saya mempunyai masalah kolestrol tinggi dalam darah. Ini menyebabkan saya mengalami masalah penafasan sebelum tidur dan ketika bangun. Saya memang sukar untuk tidur. Sejak mengamalkan Acai Berry, masalah saya tiada lagi. Alhamdulillah!"

-Makcik Siti, Muar, Johor -

MUDAH MENGANTUK & MASALAH KAKI BERDENYUT

Saya berumur 53 tahun. Kebetulan saya menerima bekalan pertama saya (10 kotak) pada 1 Ramadan lalu (2011). Saya terus mengamalkan 2 botol sehari seperti yang disyorkan. Kesan yang ketara pada hari pertama hingga kini, saya tidak mengantuk untuk bersolat tarawih berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya. Malah pagi-pagi waktu kerja pun saya sudah tidak lagi mengantuk dan menguap. Denyut-denyut kaki saya semasa berpijak selepas tidur dan duduk lama dah tidak ada lagi.

- En. Hussein Bin Ridwan -

BERAT BADAN BERKURANGAN

"Saya minum dah 2 kotak. 2 botol sehari pagi dan petang. Lepas 3 hari minum bersamaan 6 botol, nampak kesannya. Hari ke 4 pagi, semasa buang air besar keluar seperti jeli kehitam-hitaman yang rasanya toksin dalam tubuh. Yang pasti berat badan semakin kurang dan kawan-kawan kata saya kelihatan kurus. Apabila timbang, turun beberapa kilo. Saya rasa lebih sihat, lebih ringan dan senang bergerak. Terima kasih Acai Berry. Saya sedang kumpul duit untuk jadi stokis kepada Acai Berry yang hebat dan dikagumi".

SIJIL KKM

KAJIAN TENTANG KELEBIHAN PATI ACAI BERRY

Acai Berry kini dikenali sebagai "MAKANAN SUPER".

Ini bermakna ia dianggap salah satu makanan yang paling berkhasiat di dunia. Ini semua didasarkan pada pelbagai nutrisi yang disediakan. Acai berry memiliki sifat gizi dan secara alami kaya:

1. Lemak Omega (jenis yang baik, tidak seperti lemak yang ditemui dalam makanan segera).

2. Asid amino.

3. Elektrolit.

4. Antioksidan.

5. Protein.

6. Vitamin A, B1 dan E.

Orang-orang dari Amazon telah menggunakan Acai Berry selama bertahun-tahun kerana mereka tahu tentang kelebihannya itu. Sudah digunakan dalam pelbagai sajian pemakanan seperti sarapan, minuman, makanan lewat petang atau malam. Ini kerana mereka yakin akan keperluan tubuh badan mereka dapat dipenuhi dengan segala kebaikkan yang terdapat dalam Acai Berry. Nutrisi Acai berry terbukti mempunyai manfaat yang amat besar, dan ia harus menjadi pemakanan tambahan dalam menu pemakanan sehari-hari.

HARGA :

1 KOTAK (30 kapsul) = RM60.00 sekotak
3 KOTAK (30 kapsul) = RM55.00 sekotak

*atas dari 10 KOTAK, sms to 019-427 9435 untuk harga borong
*harga termasuk poslaju ke Semenajung Msia.


PEMAKANANNYA SECARA BERTERUSAN DAPAT MEMBANTU DALAM:

1. Mengurangkan berat badan.

2. Membantu dengan disfungsi seksual.

3. Merawat insomnia.

4. Membantu dalam melawan sel-sel kanser.

5. Membantu mengurangkan komplikasi Diabetes.

Nutrisi yang kuat mampu memberikan manfaat kesihatan yang luar biasa. Itulah sebabnya mengapa Acai Berry sudah begitu menonjol dipaparkan diperingkat antarabangsa dan di antaranya program "Talk Show" seperti The Today Show, Oprah Winfrey show dan banyak lagi .

Baru-baru ini para penyelidik di University of Florida menguji kelebihan Acai Berry dan didapati terdapat element penting darinya yang dapat membantu dalam usaha menghapuskan sel-sel Leukemia yang sedang membiak. Ini bukan untuk mengatakan bahawa Acai Berry dapat menyembuhkan kanser, namun sekurang-kurang kajian menunjukkan amalan memakan Acai Berry secara berterusan membantu memperbaiki tahap kesihatan kita ke arah yang lebih baik!

CARA PENGGUNAAN ACAI BERRY

makan 1 biji sehari setiap pagi dan lewat petang. Untuk kesan yang lebih baik makan ketika sebelum sarapan pagi dan makan malam.

TEMPOH BERKESAN

Pengguna disarankan akan mengamalkan sekurang-kurangnya 2 kotak untuk melihat kesan positif dari amalan Acai Berry. Penggunaan seterusnya amatlah digalakkan bagi mengatasi masalah-masalah kesihatan yang lebih serius. Walaupun Acai Berry mempunyai pelbagai khasiat, penggunaannya yang tidak konsisten dan berterusan tidak mampu mengatasi masalah kesihatan anda yang telah bertahun-tahun 'bersarang' dalam tubuh badan anda. Bayangkan adakah logik pemakanan (dari kategori sihat & TIDAK sihat) yang telah anda ambil sejak dari kecil hingga sekarang (sudah pasti melebihi 20 tahun) hendak diatasi hanya dengan pemakanan kesihatan 5 hari? (sekotak).

KAEDAH MENYIMPAN ACAI BERRY

Pastikan produk berada dalam keadaan sekurang-kurangnya suhu bilik. Jangan dedahkan produk secara terus kepada pancaran matahari.

BENEFITS OF THE ACAI BERRY

This little miracle berry isn't called a super food for nothing. It's been reported to have many benefits for those who take it. So, what are the benefits of taking acai? Are there any health benefits of the acai berry?

Improved Vision

Acai berry has Vitamin A, that has been proven to help promote good eye health. This also helps fight against macular degeneration and glaucoma, keeping your eyes healthierand younger for longer.

Combined with many powerful antioxidants, amino acids, essential fatty acids, these antioxidants work together to help you process and eliminate food easier, burn more fat efficiently, and keep your system well-balanced and healthy.

Minimize Asthma & Arthritis

Every asthma and arthritis sufferer will tell you that the pain of either is unbearable at times. The acai berry benefit is that it has Vitamin C - a powerful anti-oxidant that helpsease the pain, lower the severity of muscular degeneration, prevent astherosclerosis,stroke and cancer.

Lower Cancer Risks

Acai berry has an extremely beneficial free-radical scavenger and fighter called beta carotene. Beta carotene helps lower cholesterol, which in turn helps lower and even prevent heart disease, as well as lower risks of various types of cancer.

Sleep Better

Relax your muscles with the acai berry. The amino acids in this powerful berry, which include Vitamin B, help regulate your sleep, relax your muscles, so you can sleep better for longer.

Weight Loss

The berry benefits from enzymes and vital nutrients that aids in the digestion process. This berry also has fiber - a necessary nutrient that helps you eliminate waste faster.


HARGA :

1 KOTAK (30 kapsul) = RM60.00 sekotak
3 KOTAK (30 kapsul) = RM55.00 sekotak

*atas dari 10 KOTAK, sms to 019-427 9435 untuk harga borong
*harga termasuk poslaju ke Semenajung Msia.

25 comments:

  1. Salam Encik,
    Saya akui dari segi pelansingan produk nie memang best & ada jugak saya dengar untuk diebetes pun ok selagi tak mengambil ubat dari doktor secara tetap (setiap hari)
    Tapi setahu saya produk nie untuk 18-60 tahun sahaja & antara penyakit yang tak boleh amalkan produk nie, sakit jantung, darah tinggi & sawan. Dah banyak yang saya survey dari peniaga ABC acai berry & juga hasil google jawapannya semua sama. Hope encik check balik ye testimoni yang encik keluarkan.
    Maaf, untuk kebaikan bersama

    ReplyDelete
  2. something wrong with the testimoni...
    memang betul kata Yana ana tu..
    i pun ada jugak servey tentang produk acai berry ne..
    hmmm....

    ReplyDelete
  3. Setahu saya, kalau pregnant x boleh makan acai berry nie?? Betul ke testimoni nie??

    ReplyDelete
  4. Kenapa kebanyakan testimoni menyebut yang mereka minum produk..bukankah produk ni dlm bentuk softgel dan dalam sijil menyebut produk bernama Fastine dan bukan Acai Berri abc. Boleh caya ke testimoni2 ni and sijil tu atau main copy/paste aje ke?

    ReplyDelete
  5. sy rasa ada sedikit kesilapan tu,
    acaiberry dlm bentuk softgel, belum ada brand yg dpt KKM. tapi ok je kalau sesapa nak makn pun. jgn silap beli yg palsu sudah.
    :)

    ReplyDelete
  6. ya betul tu bahaya tuk pregnant women,high blood pressure,nsakit jantung n lain2 penyakit.hope penjual ada etika masing2 bukan hanya mengaut keuntungan semata2...keselamatan pengguna juga perlu diutamakan.janganlah copy paste je mana2 testimoni dari acaiberi..walopon dari buah sama,tapi kandungannya berbeza...

    ReplyDelete
  7. testimoni ni terang2 tak betul..setahu sy abc ni x boleh di mkn oleh org yg mengandung,sakit jantung dan jga yg ada penyakit kronik.abc ni hanya boleh di mkn oleh org yg berumur 18thn hingga 60 thn sahaja.sy dah cuba mkn abc ni dan mengenai memudahkan buang air besar tu mmg tak betul..cuma kerap kali buang air kecil je sbb bila mkn abc ni mesti kena minum air kosong bnyk2 setiap hari untuk hasil yg terbaik..

    ReplyDelete
  8. orang yg ada asma boleh ke makan acai berry softgel ni ?

    ReplyDelete
  9. Setahu saya ABC ini tidak sesuai untuk orang darah tinggi atau yang ada penyakit kronik. Empunya testimoni ini, tolong perbetulkan testimoni anda demi kepentingan orang yang hendak mencuba ABC.Sesiapa nak cuba diminta untuk membuat pemeriksaan dulu sama ada anda darah tinggi atau ada penyakit lain sebelum mencuba. Abc ini lebih sesuai untuk orang berbadan besar.

    ReplyDelete
  10. produk abc acai berry ni original ke drpd kilang mgl hong kong?takut sebab sekarang ni banyak tiruan.

    ReplyDelete
  11. Ada tak Acai berry dengan laser mark "MAL" pada kapsul softgel tu. Baru ni beli satu kotak dan dapat yang tertulis macam tu bukan "ABC" macam dulu. Harap sesiapa yang tahu pasal ni dapat beri penjelasan ... takut pulak kalau dapat yang tiruan.

    ReplyDelete
  12. gmbr yg dtunjukkan tu bukan kotak tiruan ke ?tiada logo GMP n halal

    ReplyDelete
  13. huhu...mmg testimoni ni fake..hrp empunya blog blh perbetulkan..sy dah try abc ni..mmg selamat di mkn..yg beracun tu tiruan..2 bulan mkn abc loss 11kg..sukanya..hihi.kotak tak penting dik..yg penting isi cecair tu.klu cecair warna coklat bermakna ori..dan kotak yg xde logo gmp dan halal packing lama.packing terbaru ada logo gmp dan halal tpi kedua duanya original..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg boleh turun berat badan ker ?? beli kat mana erkk yg ori pny ??

      Delete
  14. salam..
    Kenapa testimoni ni macam tiru produk lain?

    Adakah anda sedar bahawa meniru itu salah bagi orang Muslim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro... kalau nak niaga pun janganlah tiru dari syarikat lain punya testimoni, untuk melariskan produk awak. Itu namanya tak JUJUR.

      Delete
  15. salam...

    terang lagi nyata testimoni ni telah pun di copy & paste..drpd satu produk yg lain



    ReplyDelete
  16. Setiap manusia pasti melakukan kesilapan di dunia ini.
    Saya ANAS RAHMAN dari Maju Junction, memang sebenar-benarnya testimoni tersebut saya akui adalah BENAR tetapi dari PRODUK HAYATACAIBERRY (www.hayatacaiberry.com) dan BUKAN ABC.
    Saya maafkan pemilik blog ini dan saya doakan agar pemilik blog dijadikan orang yang beriman dan dimasukkan kedalam syurga insyallah.

    ReplyDelete
  17. Hello There. I discovered your weblog using msn. That is a really neatly written article.

    I will make sure to bookmark it and return to learn more of your useful
    info. Thank you for the post. I'll definitely return.

    my webpage - mouse click the next page

    ReplyDelete
  18. Good post. I learn something totally new and challenging
    on blogs I stumbleupon on a daily basis. It's always useful to read through articles from other authors and use a little something from their sites.

    Review my page - Best Anti Aging Product

    ReplyDelete
  19. Wonderful, what a webpage it is! This web site gives
    helpful data to us, keep it up.

    my web blog; Buy Goji Berry

    ReplyDelete
  20. I think what you composed made a bunch of sense. But, think
    on this, suppose you were to create a awesome headline?
    I mean, I don't want to tell you how to run your blog, but suppose you added something that grabbed people's
    attention? I mean "ABC ACAI BERRY HARGA BORONG" is a little plain.
    You ought to look at Yahoo's home page and see how they write post headlines to grab people to click. You might add a related video or a related pic or two to get readers interested about what you've got to
    say. In my opinion, it could make your posts a little livelier.



    Feel free to visit my blog post Natural Cleanse

    ReplyDelete
  21. Definitely believe that which you said. Your favourite justification appeared
    to be on the web the simplest factor to remember of.

    I say to you, I certainly get irked whilst people consider issues that they just don't recognize about. You managed to hit the nail upon the top as neatly as defined out the entire thing with no need side-effects , other people can take a signal. Will probably be again to get more. Thank you

    my page - http://kredytopedia.pl/wiki/U%C5%BCytkownik:ErnestoSe

    ReplyDelete
  22. -Thank you for the great article I did enjoyed reading it, my site

    ReplyDelete
  23. nice bLog! its interesting. thank you for sharing.... AirSnore

    ReplyDelete

RELATED POST :

Blog Widget by LinkWithin