Friday, January 1, 2010

81 pasangan disyaki berkhalwat


Pelajar berusia 16 tahun adalah antara 29 pasangan ditahan oleh pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Negeri Pahang (JAIP) kerana disyaki berkhalwat di hotel dan rumah tumpangan di sini sempena sambutan Tahun Baru hari ini.

Ketua Pegawai Penguatkuasa Agama JAIP, Ahmad Raffli Ab Malek berkata mereka yang ditahan berusia antara 16 hingga 55 tahun termasuk pelajar sekolah dan kolej di sini.

Dalam operasi Insaf 2010 itu, kesemua pasangan ditahan di 20 buah hotel bajet dan rumah tumpangan di Jalan Wong Ah Jang, Jalan Besar, Jalan Bukit Ubi, Jalan Teluk Sisek dan Jalan Stadium, katanya kepada pemberita di sini.

Sementara itu di KLANG, SELANGOR, dua pelajar institut pengajian tinggi (IPT) merupakan antara 52 pasangan yang ditahan kerana dipercayai berkhalwat dan minum minuman keras dalam operasi Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) awal pagi tadi.

Pegawai Perhubungan Awam JAIS, Mohd Hidayat Abdul Rani berkata, kesemua pasangan itu ditahan di beberapa lokasi di sekitar daerah Klang, Shah Alam dan Kajang, merangkumi kawasan tasik, taman rekreasi, hotel dan pusat hiburan.

"Kesemua yang ditahan berusia antara 20 hingga 45 tahun dan mereka ditahan dalam operasi yang bermula 12 tengah malam dan berakhir kira-kira pukul 5 pagi tadi,” katanya kepada pemberita di sini. - Bernama


haii macam2 la pelajar sekarang. macam mane nak cegah isu ni??

Wednesday, December 30, 2009

HAPPY NEW YEAR 2010

HAPPY NEW YEAR 2010

HAPPY NEW YEAR 2010

HAPPY NEW YEAR 2010

HAPPY NEW YEAR 2010

YEAY!!

Monday, December 28, 2009

MAIN AIR DI PANTAI JETI, 2 MAYAT DI TEMUI


DUNGUN: Mayat seorang lagi kanak-kanak yang hilang dipukul ombak ketika bermain air di pantai Jeti Sura di sini Ahad lalu, dijumpai pagi ini di pantai Paka, berhampiran Stesen Jana elektrik Tenaga Nasional Bhd (TNB) Sultan Ismail, kira-kira 30 km dari tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Dahlan Mohd Noor, berkata mayat Ahmad Amirul Haikal Jaafar, 9, yang tidak berpakaian itu dijumpai oleh orang awam di tepi pantai berkenaan kira-kira 7.15 pagi ini.

Beliau berkata, mayat mangsa itu disahkan ibunya, Azrina Kamaruzaman, 30-an, ketika membuat pengecaman di pantai berkenaan.

Semalam, mayat abangnya, Ahmad Amirul Hafiz, 9, ditemui terapung pasukan penyelamat pada 8.45 pagi, 300 meter dari tempat kejadian dan jenazahnya dikebumikan di tanah perkuburan Islam Kampung Sura Jeti selepas solat Zohor.

Ahmad Amirul Hafiz yang lahir pada 21 Mac 2000 dan adiknya, Ahmad Amirul Haikal yang lahir pada 19 Disember tahun yang sama, tinggal dengan nenek mereka Dolha Mohamad bersama sepasang abang kembar mereka yang berumur 14 tahun di Jalan Pantai Jeti Sura di sini.

Mereka berdua bersama tiga orang lagi rakan pergi bermain di pantai berkenaan pada 5 petang hari kejadian, tanpa disedari oleh nenek mereka.

Bagaimanapun, kedua-dua mereka hilang dipukul ombak besar ketika leka bermain di pantai berkenaan.

Pada 13 Disember lalu, seorang lelaki dan menantunya dari Johor yang bercuti, juga mati lemas ketika singgah dan mandi di pantai Rantau Abang di sini selepas dipukul ombak dan dihanyutkan arus. - Bernama

sumber : berita harian

Sunday, December 27, 2009

this is my cpc earning from nuffnang

how was it?

this is my cpc earning from nuffnang

teknik dapatkan traffic ke website anda

STEP 1 : Go To Website

click here : http://www.1millionfreehit.com

STEP 2 :Click each screen shot to visit the sites and retrieve the codes!

Each website will open in a new window, and a small activation code will appear at the top of the page after 15 seconds. Once you've retrieved all the codes, please enter them in the relevant boxes below.


STEP 3 : Submit the form to activate your FREE Traffic System!

Fill out the simple form below and we will instantly set up your new system and email you the details. You will be able to login to a private admin area and change your website URL, description and details any time you like. You'll also be able to track exactly how much traffic and visitors have been sent to your site.

RELATED POST :

Blog Widget by LinkWithin